• VTEM Image Show

  Your content1
 • VTEM Image Show

  Your content2
 • VTEM Image Show

  Your content3
 • VTEM Image Show

 • VTEM Image Show

 • CD 1
  Черноморски звуци

  Първият компакт диск и аудио касета на хора са записани през 1998 г. в Радио Варна по повод 85 години от създаването на състава.
  ОЩЕ...
 • CD 2
  Песни и мечти

  Дискът е записан през 2004 г. в храм "Св.св. Константин и Елена" в Балчик. Съдържа изпълнения на смесен и детски хор. 
  ОЩЕ...
 • CD 3
  Черноморски звуци

  Записите в третия диск са реализирани с екип на БНР през 2009 г. В него са включени произведения от български и чужди автори.
  ОЩЕ...
 • CD 4
  Настояще

  Записан през 2013 г. с екип на Радио "Добруджа" в Каменна зала на Двореца в Балчик. Включени са творби, изпълнявани в периода 2010-2013 г.
  ОЩЕ...

p hilОбласт Добрич е с две номинации за годишната Държавна награда „Св. Паисий Хилендарски" за 2014 г., едната от които идва от Община Балчик. 
Годишната държавна награда на Министерство на културата има за цел да стимулира български творци и изпълнители на произведения, свързани с българската история и традиции.  Балчишката община предлага с държавната награда да бъде удостоен смесен хор „Черноморски звуци", който навършва един век.


През стогодишната си история съставът е образец за високо изпълнителско майсторство, допринася за развитието на българската култура и за утвърждаване на вокалното ни изкуство в европейски и световен мащаб, се казва в мотивировката.

За активен принос в българската музикална култура хор „Черноморски звуци" е носител на няколко големи отличия на Съюза на българските музикални и танцови дейци, Български хоров съюз и Съюза на българските композитори.
Изминалият творчески сезон е посветен изцяло на тази стогодишнина. Кулминацията на юбилея е тази седмица в рамките на три дни. В четвъртък ще бъде представена юбилейна изложба и новият интернет сайт на състава, в петък – новите записи, а в събота от 18 ч. в централното читалище "П. Хилендарски" ще бъде изнесен концерт– спектакъл.
Другата Община, която представя в Областна администрация свои предложения, съобразно процедурата и определения срок от Министерство на културата, е Генерал Тошево. Местната управа предлага да бъде удостоен с държавната награда писателят Антон Дончев. С цялостната си творческа и научна дейност, акад. Дончев допринася за запазване на българската национална идентичност и духовни ценности, и за популяризирането на българското културно наследство като част от световното, се казва в предложението.
Отличието се присъжда ежегодно, на 1 ноември от министър-председателя. Наградата включва почетен знак с образа на св. Паисий Хилендарски, грамота и парична сума.

в-к "Балчик"