• VTEM Image Show

  Your content1
 • VTEM Image Show

  Your content2
 • VTEM Image Show

  Your content3
 • VTEM Image Show

 • VTEM Image Show

 • CD 1
  Черноморски звуци

  Първият компакт диск и аудио касета на хора са записани през 1998 г. в Радио Варна по повод 85 години от създаването на състава.
  ОЩЕ...
 • CD 2
  Песни и мечти

  Дискът е записан през 2004 г. в храм "Св.св. Константин и Елена" в Балчик. Съдържа изпълнения на смесен и детски хор. 
  ОЩЕ...
 • CD 3
  Черноморски звуци

  Записите в третия диск са реализирани с екип на БНР през 2009 г. В него са включени произведения от български и чужди автори.
  ОЩЕ...
 • CD 4
  Настояще

  Записан през 2013 г. с екип на Радио "Добруджа" в Каменна зала на Двореца в Балчик. Включени са творби, изпълнявани в периода 2010-2013 г.
  ОЩЕ...

pileМеждународният хоров фестивал "Черноморски звуци" дава старт на фестивалното лято в Балчик следващата седмица. От 4 до 8 юни край морето ще се съберат 19 хорови състави от 8 държави. Над 500 участници от България, Гърция, Румъния, Турция, Италия, Германия, Франция и Дания ще се обединят в идеята на форума за изграждане на мост между различни култури и творци. По време на фестивала се организират хорови работилници, в които отделните формации ще изградят огромни фестивални хорове.

По традиция и тази година на финала повече от 500 певци ще изпълнят Химна на град Балчик, който е и музикална емблема на събитието. 
За четвъртото издание на фестивала в Балчик ще пристигне Амброш Чопи - изтъкат композитор, който ще ръководи ателие за съвременна словенска музика, поставяйки своя творба. Дългогодишният педагог и диригент на хора на НУФИ "Филип Кутев" в гр.Котел Катя Барулова ще работи с всички гости от фолклорните състави. 

През 2014 г. фестивалът се посвещава на 100 години от създаването на балчишкия смесен хор „Черноморски звуци“ и 80 години от рождението на именития български композитор проф. Иван Спасов.
Организатори на форума са сдружение „Музикален свят-Балчик“, Община Балчик и читалище "Паисий Хилендарски-1870". Събитието ще премине под патронажа на кмета Николай Ангелов и с партньорството на ДКИ КЦ „Двореца“, Университетска ботаническа градина, Български хоров съюз, Съюз на българските композитори и Съюз на българските музикални и танцови дейци, фондация „Иван Спасов“.
 Балчик Инфо